Аграрії Миколаївщини розпочали посів пізніх ярих культур

19 квітня 2021 46 0
Аграрії Миколаївщини розпочали посів пізніх ярих культур
Kurkul.com

На Миколаївщині завершено посів ранніх ярих культур (ярий ячмінь, яра пшениця, овес, горох) та розпочато посів пізніх ярих культур (соняшнику, кукурудзи на зерно). Про це інформує Суспільне.

Відповідно до статистичних даних, загальна площа посіву ярих зернових і зернобобових становить 103,7 тис. га. З них ярого ячменю — 80 тис. га, ярої пшениці — 1,5 тис. га, вівса — 0,9 тис. га, гороху — 15,2 тис. га. Розпочато посів пізніх ярових культур: кукурудзи на зерно — 6,1 тис. га, соняшника — 49 тис. га

Також під урожай 2021 р. в області посіяно 703,1 тис. га озимих зернових культур, з них: пшениці – 475,7 тис. га, ячменю — 226,7 тис. га, жита — 0,6 тис. га, ріпаку — 61,1 тис. га.

Читати також: Аграріям радять культиватор Väderstad для якісної підготовки ґрунту до сівби

Руслан Нерода, фермер, 750 га засіяв озимими культурами — пшеницею та ячменем. Вже посіяв на 100 га горох. Ще на 100 га планує сіяти соняшник і на 200 га льон за технологією no-till.

«Після того, як ми постраждали трішки від посухи минулого року, то ми все більше площ посівних вводимо в технологію нульового обробітку ґрунту. Тобто ми взагалі не оремо, ми не дискуємо, не культивуємо. Ми сіємо, як зібрали врожай, лишилась стерня і поверх того ми сіємо», — розповів він.

Аграрій говорить, що завдяки такій технології, ґрунт краще зберігає вологу. За його словами, у 2021 р. погодні умови сприятливі для того, щоб був хороший врожай, а також озимі цього року зійшли краще ніж минулого.

Читати за темою: Хмельницькі аграрії завершили сівбу ярих зернових культур

Виконано за допомогою Disqus