Через пізню весну реалізація ранньої капусти затрималася на 10 днів

22 квітня 2021 17 0
Через пізню весну реалізація ранньої капусти затрималася на 10 днів
pixabay.com

На українському ринку з'явилися перші партії білокачанної капусти нового врожаю, реалізація якої почалася на 10 днів пізніше, ніж минулого року. Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Зазначається, що причиною цього стала пізня весна, через яку дозрівання даного овоча в теплицях Закарпаття і південного регіону країни сильно затримується. Згідно з даними щоденного моніторингу проєкту наразі ранню капусту в невеликих обсягах пропонують із плівкових теплиць поодинокі господарства Закарпатської та Одеської областей.

«Ціни на перші партії капусти нового врожаю на ринку поки варіюються в діапазоні 22-27 грн / кг ($ 0,79-0,96/кг), що фактично відповідає рівню цін на перші партії цієї продукції в минулому сезоні», — йдеться у повідомленні.

Читати також: Фермер із Хмельниччини вирощує зелень та овочі за допомогою ІТ-технологій

Щодо сегмента торішньої капусти, то попит на дану продукцію починає знижуватися, також, як і відпускні ціни. Так, на сьогодні білокачанна капуста врожаю 2020 р. надходить в продаж за ціною 2,5-4 грн/кг ($0,09-0,14/кг), при цьому запаси даного овоча ще досить значні.

«Фермери, які мають у своєму розпорядженні досить великими запасами торішньої продукції стурбовані перспективою подальшого зниження цін в даному сегменті. У міру того як пропозиція ранньої капусти на українському ринку почне збільшуватися, а ціни на неї відповідно знижуватися, вартість білокачанної капусти торішнього врожаю може впасти фактично до собівартості даного овоча», — зазначають фахівці.

Читати за темою: В Україні подешевшали тепличні огірки на 11%

Виконано за допомогою Disqus