Ціни на кукурудзу знизились в очікуванні оновленого звіту USDA

11 травня 2021 866 0
Ціни на кукурудзу знизились в очікуванні оновленого звіту USDA

В понеділок, ціни на кукурудзу, вперше після тривалого зростання показали незначне зниження в очікуванні оновлення звіту USDA і на фоні високих темпів посівної та покращення погодних умов в основних регіонах вирощування в США. Повідомляють аналітики Barva Invest у Telegram.

Так, ціни на липневий ф’ючерс на кукурудзу на Чиказькій біржі знизились на 0,21 $/бу, а червневий контракт на чорноморську кукурудзу знизився на 4,75 $/т. Водночас підтримку цінам на кукурудзу продовжує давати негативна ситуація з погодними очікуваннями щодо другого урожаю в Бразилії.

«Темпи торгової активності на світовому ринку залишаються високими. Південна Корея оголосила про плани закупити 69 тис. т кукурудзи, а Китай активно погоджує закупівлю американського зерна нового урожаю. Український ринок повторював рух на Чикаго і в п'ятницю ціни зросли до 288$/т на старий врожай», — зазначили аналітики.

Нагадаємо, станом на 9 травня аграрії США вже засіяли 67% площ кукурудзою. Темпи посіву культури вже випереджають торішні, на звітну дату у 2020 р. кукурудзою було засіяно 65% площ, в середньому за 5 років — 52%.

Виконано за допомогою Disqus