16 червня 2021, 16:10, Зерно

Обмаль пропозицій зерна впливатиме на експортні ціни — G.R. Agro

Поліпшення погодних умов (дощі) в США, що покращувало перспективи гарного врожаю, чинило тиск на весь зерновий ряд. Зниження валютних цін на продовольчу пшеницю на базисі поставки FOB сприяло зміцненню аналогічної тенденції в українських портах на базисі СРТ-порт. Повідомляють аналітики G.R. Agro.

«Переробний сектор характеризувався зниженням цін, з огляду на припинення закупівельної діяльності низкою підприємств, а також під впливом відповідних тенденцій в портах. Ціни переробників з минулої п'ятниці знизилися в середньому на 50-100 грн/т», — повідомили аналітики.

Згідно з прогнозом, цінова ситуація буду розвиватися аналогічно світовим тенденціям.

Читайте також: На Херсонщині аграрії планують розпочати жнива на початку липня

Ціни на фуражну пшеницю в портах знижувалися під впливом тенденцій на світовому ринку.

Переробні підприємства дотримувалися різних позицій при формуванні цін. Деякі підприємства, які потребували поповнення запасів зернової, підвищували закупівельні ціни, в середньому на 50 грн/т з минулої п'ятниці. Одночасно знижувальний тренд, що домінував на експортному ринку, тиснув на ціни, і сприяв їх зниження в межах раніше сформованого діапазону.

«Обмаль пропозицій зернової на внутрішньому ринку буде підтримувати ціни, водночас світовий знижувальний тренд буде чинити вплив на них», — прогнозують в G.R. Agro.