7 вересня 2021, 17:20, Україна

У LNZ Group продемонстрували результати досліджень хабу на Черкащині

Цього року LNZ Group досліджувала на LNZ Hub 4.0, що на Черкащині, гібриди трьох культур — пшениці, кукурудзи, соняшнику, а також технології захисту, технології обробітку ґрунту та якість сівби. Про те, що нового запропонували відвідувачам йдеться у новому матеріалі «Кукурудза, соняшник, пшениця: усі практичні аспекти вирощування — в одному хабі» на SuperAgronom.com.

Зазначається, що загальна площа ділянок становила 27 га; 133 ділянки з різними дослідами, кожна площею від 0,12 до 0,24 га.

Так, на ділянках озимої пшениці досліджували 4 нові сорти: Голден Філд, Лайт, Протект, Кваліті. А на сорті Фаворитка випробовували різні елементи систем захисту та живлення. А саме застосували схеми, спрямовані на різні рівні інтенсивності технології: мінімальний, середній, оптимальний, та максимальний.

«По кукурудзі демонстрували лінійку гібридів бренду UNIVERSEED — 8 зернових та 5 силосних. Цей розділ цікавий тим, що можна прослідкувати вже кілька років поспіль, як гібриди з канадською генетикою показують себе в умовах різних сезонів», — йдеться у повідомленні.

Читати також: Експерти назвали силосні гібриди для збільшення надоїв до 10 тисяч літрів на корову

Випробування систем захисту та живлення на цій культурі також «групувалось» за рівнем інтенсивності і включало демонстрацію продуктів бренду DEFENDA.

Краш-тести — це та ділянка, яку відвідувачі обговорюють особливо активно. Цьогоріч організатори LNZ Hub показали, як впливають (чи не впливають) порушення термінів внесення певних засобів захисту та їх норм.

«Окрема група експериментів включала різні способи обробітку ґрунту та глибини сівби, щоб з’ясувати, зокрема, як впливають на збереження вологи оранка, дискування та глибоке розпушування. А також визначити оптимальну глибину залягання насіння і густоти посіву», — пише видання.

Схожі випробування проводили й на соняшнику. Загалом же цій культурі було приділено також чимало уваги. LNZ є ексклюзивним дистриб’ютором насіння соняшнику селекції німецької компанії Strube. Тож на LNZ Hub 4.0 було продемонстровано як лінійку з 7 гібридів цього бренду, так і низку експериментів щодо технологій вирощування культури. Включно із краш-тестами.

Читати за темою: Онлайн-торгівля допомагає агробізнесу бути прибутковим та ефективним