13 жовтня 2021, 11:00, Зерно

Вартість зернових не припиняє рости — огляд за 13 жовтня від Zernotorg.ua

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта          

Станом на 13 жовтня в українських портах подорожчали пшениця 2 класу, кукурудза та ячмінь. Так вартість пшениці 2 класу зросла на 24 грн/т в Миколаївському порту та 13 грн/т в портах Одеської обл. Подорожчали й кукурудза та ячмінь, а соняшник в портах Одещини вкотре подешевшав.

Наразі в Україні тривають жнива. Українські аграрії зібрали майже 50 млн тонн зерна. Так аграрії Харківщини завершили збір круп’яних культур

Паралельно зі збором врожаю триває посів озимих культур під врожай 2022 р. Зокрема, завершується висів озимого ріпаку, а аграрії Донеччини пришвидшили темпи висіву озимини.

Читайте також: Експерти розповіли про стан посівів озимого ріпаку

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.