15 жовтня 2021, 11:00, Зерно

Ціни на с/г продукцію — огляд за 15 жовтня від Zernotorg.ua

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта          

Станом на 15 жовтня в портах Одещини та порту Миколаєва продовжує рости ціна кукурудзи. На звітну дату вона досягла позначки 7 561 грн/т та 7 532 грн/т відповідно. Минулого року у цю ж пору ціна кукурудзи теж росла, проте культура була дешевшою на 1000 грн/т.

Ціни на решту зернових залишаються майже стабільними. Індикативи соняшника та сої від учора теж не змінилися.

Нагадаємо, експерти USDA прогнозують зниження урожаю соняшнику в Україні на 0,5 млн т до 17 млн ​​т (17,5 млн т попередній прогноз) в 2021/22 МР. Також було знижено і прогноз виробництва кукурудзи для України у 2021/22 МР на 1 млн (у порівняні з попереднім звітом) до 38 млн т.  

Читайте також: За рік експорт зернових зріс на майже 20%

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.