9 листопада 2021, 15:40, Олійні

Ціна сої буде знижуватись — експерти

Зростання акцій на Чиказькій біржі вказує на те, що ціни сої, які досягли піку через пандемію, наразі будуть знижуватись. Повідомляє видання Reuters.

«Ринок соєвих бобів перебуває під найбільшим тиском, оскільки зростання пропозиції та побоювання щодо зменшення попиту в Китаю штовхають ціни до зниження», — розповіли аналітики. 

Міністерство сільського господарства США (USDA) щомісяця підвищує прогнози щодо світових поставок сої. Якщо поточний прогноз у 104,57 млн ​​т буде реалізований, це буде другий за величиною світовий рекорд запасів сої. 

«З огляду на поточний баланс попиту та пропозиції, я вважаю, що високі ціни позаду», — висловив думку зерновий брокер з Бразилії, провідний світовий виробник сої Камило Моттер.

За даними продовольчої агенції ООН, зниження цін буде гарною новиною для споживачів після того, як світові ціни на продукти харчування злетіли до найвищого рівня за десятиліття. Проте падіння цін може загрожувати прибуткам фермерів, особливо після того, як компанії з виробництва насіння та добрив підвищили ціни на сировину.

Читайте також: За рік експорт жита зріс в 40 раз