Ціна продуктів в світі стала найвищою за останні 10 років

5 листопада 2021 143 0
Продукти
DepositphotosПродукти

Три місяці поспіль зростає вартість продуктів у світі. Так у жовтні цей показник зріс ще на 3%. Причиною зростання цін стало зниження врожаю у ключових країнах-експортерах, а також енергетична криза, яка вплинула на труднощі з логістикою. Повідомляє Kurkul.com на основі даних FAO.

«Міжнародні ціни на продовольчі товари піднялися до нового пікового значення, перевищивши рекордний до того рівень липня 2011 р. На це вплинуло зниження врожаю у великих експортерів, таких як Канада, Росія та США, що посприяло підвищенню ціни на пшеницю на 5%, тоді як індекс цін на рослинну олію зріс на 9,6% у жовтні, досягнувши рекордного максимуму. Також зросли індекси молочних і м'ясних продуктів», — повідомили у ФАО. 

Високі ціни на енергію та ланцюги поставок також посилюють зростання цін на харчові продукти, з яким стикаються споживачі.

Згідно з прогнозом агентства, світові запаси зернових в цьому році знижаться. Це зумовлено очікуваним збільшенням світового споживання пшениці, яке збільшуватиметься паралельно зі зростанням чисельності населення, а також прогнозованим зростанням споживання кукурудзи в кормових та промислових цілях. 

Читайте також:

Виконано за допомогою Disqus