10 грудня 2021, 11:00, Олійні

В портах зросла ціна соняшнику — огляд за 10 грудня від Zernotorg.ua

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта            

Під кінець тижня ціни на кукурудзу в українських портах знизились. Також подешевшали в портах Одещини пшениця 2 класу та пшениця фуражна. Вартість ячменю залишається стабільною.

Вартість соняшнику в Одеському порту знову зросла на 150 грн/т і тепер становить 19 300 грн/т. Ціна сої в українських портах закріпилась на позначці в 14 650 грн/т.

До слова, в новому звіті експерти USDA прогнозують, що врожай кукурудзи в України у 2021/22 МР складе 40 млн т, що на 2 млн т більше, ніж прогнозувалось місяцем раніше. Також для України експерти підвищили прогноз щодо експорту пшениці на 0,2 млн т до 24,2 млн т

Читайте також: Цукрозаводи виготовили майже 1,2 млн т цукру у новому сезоні

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.