16 грудня 2021, 11:00, Олійні

Ціна соняшнику опустилась до 19 000 грн/т — огляд за 16 грудня від Zernotorg.ua

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта            

Станом на 16 грудня в українських портах подешевшали пшениця фуражна та продовольча. Також дещо знизилась вартість ячменю та кукурудзи, але суттєво на ціну це не вплинуло.

Щодо соняшнику, то його вартість в портах Одеської обл. знизилась на 150 грн/т до позначки 19 000 грн/т. А ціна сої закріпилась на рівні 14 650 грн/т.

Нагадаємо, від початку 2021/22 маркетингового року (1 липня 2021 р.) станом на 13 грудня Україна експортувала 28,3 млн т зернових та зернобобових культур. Зокрема кукурудзи вже відправлено на зовнішні ринки 7,8 млн. Водночас наразі збір культури проведено на 97,8% площ та намолочено понад 40 млн т врожаю.

Читайте також: В разі стійкого снігового покриву озимину можуть атакувати миші — Держпродспоживслужба

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.