28 січня 2022, 17:20, Земля

На Житомирщині на сільгоспугідді незаконно вирили кар’єр розміром з багатоповерховий будинок

На Житомирщині два рідні брати та ще двоє осіб з лютого по жовтень 2020 р. приносили шкоду землям сільськогосподарського призначення, незаконно видобуваючи там пісок. Про це повідомили в пресслужбі прокуратури.

«Зловмисники, не маючи спецдозволів, розгорнули масштабне промислове видобування піску на 10 земельних ділянках загальною площею майже 12 га, що на території Коростишівської міської ОТГ. За допомогою потужної спецтехніки вони зняли з площі 0,11 га верхній родючий шар ґрунту та утворили кар’єри, глибина яких подекуди сягає багатоповерхового будинку», — повідомили правоохоронці. 

Як повідомили в прокуратурі, таке безгосподарське використання сільгоспугідь завдало непоправної шкоди довкіллю та призвело до неможливості відновлення земель до початкового стану. За результатами проведених експертиз, «піщані бізнесмени» незаконно видобули понад 52 тис. м3 піску, чим завдали державі шкоди на 42,4 млн грн.

З метою відшкодування спричинених злочинами збитків, прокуратура наклала арешт на 14 вантажівок з причепами, 2 екскаватори, земснаряд та іншу спецтехніку, задіяну у злочинному промислі. Досудове розслідування наразі триває.

Читайте також: 

 

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.