Конституційний суд відклав розгляд справи щодо ринку землі

25 січня 2022 131 0
Конституційний суд відклав розгляд справи щодо ринку землі
Kurkul.com

Велика палата Конституційного Суду через відсутність кворуму відклала до 8 лютого розгляд справи щодо конституційності закону про відкриття ринку землі. Про це пише Zemelka.ua.

На сьогоднішньому засіданні виконувач обов’язків голови КС Віктор Кривенко оголосив, що для проведення засідання необхідна присутність щонайменше 12 суддів із 18.

«Для проведення засідання необхідно, щоб було 12 суддів. У Конституційному Суді з 15 травня 2019 року Верховна Рада не призначає одного суддю. Із 18 вересня 2019 року З’їзд суддів не призначає суддю. Двох суддів — Тупицького і Касмініна — без пояснень будь-яких причин державна охорона не пропускає у приміщення Конституційного Суду. Двоє суддів у відпустці і один суддя хворіє. Кворуму для проведення засідання Конституційного Суду немає», — сказав він.

У зв’язку з цим розгляд справи перенесли на 8 лютого.

Нагадаємо, у травні 2021 р. 48 народних депутатів України звернулись до КСУ з поданням щодо відповідності Конституції України (конституційності) Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення», окремих положень Земельного кодексу України зі змінами, внесеними вказаним законом, та 53 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення».

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus