18 лютого 2022, 19:00, Сільгосптехніка

В Україні впровадять європейські стандарти щодо габаритно-вагових обмежень

Кабінет Міністрів України підтримав постанову щодо лібералізації перевезень великогабаритних і великовагових вантажів, яким зокрема впроваджують європейські стандарти щодо габаритно-вагових обмежень. Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України.

«Минулого року ми розпочали масштабну реформу системи габаритно-вагового контролю. Нам уже вдалося запустити близько 100 майданчиків WIM та посилити адміністративну відповідальність за перевантаження. Як наслідок, кількість порушень, у порівнянні з попередніми роками, знизилась у понад 30 разів», — йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, наступний крок — перехід на європейські стандарти щодо габаритно-вагових обмежень.

«Тривалий час перешкодою для цього були технічні характеристики українських доріг. Переважна їх частина будувалась ще в радянські часи і не була розрахована на сучасні навантаження», — розповів Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Зокрема, в ухваленій постанові деталізовано та уточнено максимально допустимі навантаження на вісь в залежності від кількості осей та міжосьової відстані.

Нагадаємо, з 1 серпня 2022 р. обов'язковим стане використання електронної форми товарно-транспортної накладної для всіх вантажних перевезень територією України.

Перехід на електронну форму ТТН дозволить спростити процес оформлення вантажу, зекономить час та ресурси, мінімізує зловживання, зокрема корупційні, на різних рівнях через прозорість системи, матиме позитивний екологічний вплив.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.