В Україні впровадять електронні товарно-транспортні накладні для вантажоперевезень

17 лютого 2022 202 0
Вантажівки
Вантажівки

З 1 серпня 2022 р. обов'язковим стане використання електронної форми товарно-транспортної накладної для всіх вантажних перевезень територією України. Про це в ексклюзивному інтерв’ю для AgroPolit.com розповів заступника міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тарас Дзьоба.

«Перехід на електронні е-ТТН дозволяє миттєво погоджувати та підписувати з контрагентами документи на вантажоперевезення, унеможливлює втрату документів, як це буває з паперовими документами, та забезпечує прозорість бізнес-процесів», — наголосив заступник міністра.

На його думку, перехід на електронну форму ТТН дозволить спростити процес оформлення вантажу, зекономить час та ресурси, мінімізує зловживання, зокрема корупційні, на різних рівнях через прозорість системи, матиме позитивний екологічний вплив.

«Оскільки е-ТТН стане обов’язковою до застосування вже 1 серпня 2022 року, уже зараз компаніям варто обирати провайдера електронного документообігу (ЕДО), з яким вони б хотіли працювати, та починати перелаштовувати свої бізнес-процеси під вимоги е-ТТН», — зауважив Тарас Дзьоба.

Читайте також: Депутати підтримали законопроєкт про меліорацію земель

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus