На Харківщині зловмисники викрали трактор та розстріляли фермера і його працівників

6 квітня 2022 267 0
На Харківщині зловмисники викрали трактор та розстріляли фермера і його працівників
Depositphotos

В Харківській обл. зловмисники викрали трактор із зерном, а згодом розстріляли керівника фермерського господарства і двох його працівників. Про це повідомили в пресслужбі Національної поліції.

Згідно з даними відомства, подія сталася 23 березня 2022 р. у Великобурлуцькому р-ні. Група молодиків викрали з фермерського господарства техніку із зерном. Власник із двома працівниками почали переслідувати зловмисників. Молодики покинули техніку та втекли. Проте невдовзі повернулися, щоби помститися.

«Зробили засідку на під’їзді до села. Як тільки-но автівка заїхала до населеного пункту, розстріляли з автоматичної зброї, якою заволоділи з розбитоюї військової колони. Потім вивезли машину в інше місце та підпалили разом із трьома загиблими, імітувавши смерть внаслідок обстрілу. Серед загиблих — троє громадян, 1967, 1993 та 2004 років народження», — йдеться в повідомленні поліції.

Як зазначається, 5 квітня в Полтаві оперативники теруправлінь стратегічних розслідувань в Харківській та Полтавській областях за силової підтримки бійців КОРДу затримали одного зі зловмисників.

Читати за темою: У Мелітополі окупанти розстріляли сім’ю фермерів

За даними поліцейських, п’ятеро його спільників втекли на тимчасово окуповану ворогом територію.

На підставі отриманих доказів слідчі слідчого управління поліції в Харківській області повідомили затриманому про підозру за п.п. 1, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За скоєне зловмисникам може загрожувати позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus