10 квітня 2022, 15:30, Овочі

Окупанти викрадають овочі у фермерів Півдня та постачають їх до Криму

Російські військові на Херсонщині забирають овочі у місцевих фермерів та постачають до тимчасово окупованого Криму. Повідомляє glavcom.ua.

Фермери з Херсонщини, які не мали перебоїв з постачанням електроенергії чи інших ресурсів, вже виростили перші овочі у теплицях. Також ті, хто мав дизель та добрива, почали висаджувати картоплю та овочі борщового набору. Утім, наразі ланцюжки постачань порушені і більшість фермерів не можуть продати свою продукцію.

«З іншого боку, російські військові на Херсонщині займаються розкраданнями. Зокрема, забирають овочі у місцевих фермерів. Так звана влада тимчасово окупованого Криму опублікувала дані про постачання овочів з Херсонської області», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що «міністр» промполітики окупованого Криму Олександр Трянов «похвалився краденими в Україні овочами», а також заявив, що, захопивши частину Херсонської та південь Запорізької областей, вони «налагодили контакти» з фермерами з цих регіонів.

«Процес торговельних відносин із представниками суміжної держави, впевнений, незабаром вийде на системний рівень», — заявив він, не конкретизуючи, про який формат «торговельних відносин» на захоплених територіях йдеться.

Представник окупаційної влади Криму також зазначив, що на півострів вже привезли овочі з південних регіонів України. Йдеться, зокрема, про Василівський та Мелітопольський райони Запорізької області. До цього першу партію крадених овочів до Криму привезли з Енергодара.

Читайте також: Через війну фермери окремих регіонів посадять менше картоплі, ніж планували

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.