На Херсонщині фермери почали висаджувати овочі

2 квітня 2022 108 0
На Херсонщині фермери почали висаджувати овочі
Kurkul.com

У тимчасово окупованому Скадовському р-ні Херсонщини фермери почали висадку овочів. Весняно-польові роботи ведуть тільки ті, хто мають пальне. Про це пише Суспільне.

Як зазначається, в окремих господарів постраждала розсада овочів через відключення електроенергії. Але частина фермерських господарств розпочала посівну кампанію.

Один із фермерів району розповів, що у його селі російські військові періодично присутні з першого дня вторгнення. Попри це, невеликі фермерські господарства вже почали роботи в полі.

«Я пів гектара картоплі посадив, цибулі трохи, до двох тисяч саджанців капусти. Фермери в районі зараз саджають картоплю переважно, ті, хто мають пальне», — зазначив аграрій.

Читайте також: Дунайський аграрій висіває органічну яру цибулю

Фермери не знають, як будуть реалізовувати товар. Ті, хто займається ранніми овочами, не можуть їх доставити до міст.

«Активно редиска пішла, огірок, капуста молода. Якщо далі не буде дороги на Одесу, на Миколаїв, на Херсон, то звісно буде проблема. У кого електрика була весь час, там добрі врожаї огірків, помідорів, перцю. Але люди занепокоєні, що не буде збуту», — додав виробник.

За словами фермера, від початку війни майже ніхто із села не виїхав, хліб є, запас продуктів має кожне домогосподарство. Не вистачає лише медикаментів.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus