26 квітня 2022, 18:30, Садівництво

На Львівщині заклали плантацію нішевих ягід

Попри війну ягідний кооператив «Як бджола» зі Львівщини збільшив площу насаджень ще на 50 га, висадивши на них шипшину, бузину, суницю альпійську та ружу (троянду). Повідомляє busk-portal.

«Попри всі труднощі — логістичні, фінансові та пов’язані з нестачею працівників – ми дотримуємося наших планів і ні на краплю не відкладаємо їх. Наші працівники, працюють з іще більшим бажанням, бо розуміють особливу важливість своєї роботи. Адже сільське господарство — це свого роду другий фронт», — розповів співзасновник кооперативу Олег Бачинський.

Читати за темою: На Одещині аграрій висадив 800 горіхових саджанців із Франції

Загалом на 50 га у кооперативі висадили шипшину, бузину та суницю альпійську під поливом, ще на 4 га ружу, з якої в перспективі планують виготовляти варення.

«Враховуючи це, ми надалі плануємо власну переробку, до якої йдемо поступовими кроками. Крім того, ми продовжуємо вирощувати й інші культури, які в нас є, а закуповуємо дикорослі ягоди, які збирають місцеві жителі», — розповів співзасновник кооперативу.

За словами Олега Бачинського, з початком війни роботи тільки додалося. Адже, крім буденних справ на господарстві, співзасновники кооперативу беруть активну участь у волонтерській діяльності.

Нагадаємо, в Черкаській обл. у фермерському господарстві «Теолинське» розпочали висаджувати обліпиху. 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.