1 травня 2022, 16:30, Сільгосптехніка

На Вінниччині аферист продавав неіснуючу сільгосптехніку

Вінницькі поліцейські затримали раніше судимого зловмисника, який шахрайським шляхом привласнив понад 300 тис. грн. Чоловік розробив злочинну схему привласнення коштів громадян під приводом продажу сільськогосподарської техніки. Про це повідомили у пресслужбі Національної поліції.

За словами начальника Вінницького районного управління поліції Віталія Курчика, до поліції із заявою про злочин звернувся 27-річний мешканець м.Немирів. Чоловік повідомив, що до нього зателефонував невідомий, який представився менеджером з продажу сільгосптехніки та запропонував йому відвідати виставку й придбати трактор.

Під час зустрічі зловмисник зловживаючи довірою потерпілого отримав від останнього кошти в сумі 312 тис. грн. Після цього шахрай зник.

«Вжитими заходами оперативники обласного управління карного розшуку та Вінницького районного управління поліції впродовж доби встановили місцезнаходження зловмисника та затримали його. Ним виявився раніше судимий за вчинення аналогічних злочинів 56-річний житель Запорізької області. Правопорушника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання», — повідомили у відомстві.

Слідством вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру та обрання запобіжного заходу.

За такий злочин передбачено  покарання до восьми років позбавлення волі.

Читайте також: Окупанти хочуть відібрати у фермерів майбутній врожай на користь росії

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.