Окупанти хочуть відібрати у фермерів майбутній врожай на користь росії

25 квітня 2022 220 0
Зерно
Зерно

Влада так званої ЛНР у Сватівському р-ні закликає фермерів розпочати посівну. Майбутній врожай буде націоналізовано на користь росії, а тільки невелика частка залишиться фермерам. Про це розповіла уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй Facebook-сторінці.

Для проведення посівної представники окупаційної влади обіцяють забезпечити  аграріїв паливно-мастильними матеріалами безплатно.

«Дії рф на окупованих територіях — це військовий злочин, визначений Статутом Міжнародного військового трибуналу і Римським статутом Міжнародного кримінального суду, та порушення норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни. Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти злочинів та порушень рф прав людини в Україні», — закликала Людмила Денісова.

Як повідомлялося, в Україні вже є спеціальний орган, який буде відповідати за покарання російських воєнних злочинців, незалежно від того, в якому місті російської федерації вони проживають чи в якій частині світу перебувають.

Нагадаємо раніше йшлося, що агресор планує вивезти зерно із тимчасово окупованих областей України.

Читайте також: Австрія надала фермерам Кіровоградщини насіння

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus