До українських портів прибуло 8 іноземних суден для вивезення зерна

12 липня 2022 1051 0
До українських портів прибуло 8 іноземних суден для вивезення зерна
ВМС ЗСУ

З початку відновлення судноплавства каналом «Дунай-Чорне море» до українських портів вже прибули вісім іноземних суден, щоб надалі експортувати аграрну продукцію. Про це повідомила пресслужба ВМС ЗСУ на своїй сторінці у Facebook.

«За зверненням Мінінфраструктури Військово-морські сили ЗСУ долучились до організації забезпечення перевезень цивільними суднами агропродукції через гирло Бистре суднового ходу р. Дунай-Чорне море. Перші вісім іноземних суден вже прибули до портів України», — йдеться у повідомленні.

До яких конкретно портів прибули вказані судна, в повідомленні не зазначається.

Як нагадали у пресслужбі, використання каналу «Дунай-Чорне море» стало можливим завдяки звільненню від російських загарбників острова Зміїний, що дозволяє контролювати надводну та частково повітряну обстановку на Півдні України.

Читайте також: Проблема із вивезенням українського зерна Чорним морем близька до вирішення — Туреччина

Водночас в ООН зазначили, що експорт зерна через канал Дунай-Чорне море — важливий, але недостатній крок для запобігання світового голоду.

«Натхнені повідомленнями про відновлення експорту українського зерна через канал Чорне море–Дунай. Але цього недостатньо. Оскільки відсутність продовольчої безпеки в усьому світі стає все очевиднішою, відкриття чорноморського маршруту є нашим найкращим варіантом для подолання глобального голоду. Світ не може чекати», — прокоментував Мартін Гріффітс, координатор гуманітарної допомоги ООН.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus