Фермери не повертатимуть кошти держпідтримки, якщо майно знищили окупанти

31 серпня 2022 145 0
Фермери не повертатимуть кошти держпідтримки, якщо майно знищили окупанти

Кабінет Міністрів дозволив аграріям не повертати державі кошти, отримані за програмами підтримки тваринництва та будівництва елеваторів, якщо ці активи були знищені внаслідок нападу росії.

Про це свідчать дані постанови №960, оприлюдненій 27 серпня на Урядовому порталі.

Відповідно до рішення Уряду, підприємство або сільськогосподарський товаровиробник не повертатимуть отримані бюджетні кошти, які вони отримали в межах державної допомоги, за біологічні активи та зерносховища, якщо вони знищенні внаслідок воєнних дій.

А саме у випадку:

  • зменшення поголів’я закуплених племінних тварин, кіз, овець чи прирощеного поголів’я корів власного відтворення, за які було отримано бюджетні кошти;
  • вибуття зі стада окремих тварин, за які було отримано бюджетні кошти, з причин набуття хвороби, що унеможливлює отримання від неї основного виду продукції;
  • неможливість використання за цільовим призначенням об’єктів зберігання та переробки зерна, вартість якого була частково відшкодована, у зв’язку зі втратою, знищенням або пошкодженням такого об’єкта.

Для цього аграрії повинні мати документи з обліку довгострокових та поточних біологічних активів у сільгосппідприємствах, або складений в установленому порядку документ про обстеження об’єкта, пошкодженого внаслідок збройної агресії росії.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus