9 вересня 2022, 12:00, Світ

У Нідерландах люди стали на захист протестуючих фермерів

У Нідерландах третій рік поспіль страйкують фермери. Наразі вже прості люди стали на їх захист і висловлюють свою підтримку сільгоспвиробникам. Про це йдеться у матеріалі «Фермери протестують, а влада розводить руками або чому тваринники в Нідерландах палять шини» на Kurkul.com.

Як зазначається, у 2022 р. широкомасштабні акції протесту стартували 22 червня. Фермери перекрили низку автошляхів тракторами та тюками сіна. Для підтримання порядку уряд навіть відправив солдатів та поліцію.

Протести відбувались тижнями: фермери й далі блокували автомагістралі та рух суден по каналах. Також у липні деякі рибалки почали блокувати порти на знак солідарності з фермерами. 

Читайте також: Максим Талько: Без земельного аудиту ніколи не отримаєш землі конкурентів

Наприкінці липня тваринники почали викидати сміття на автошляхи. 

Вже на початку вересня відбувся масштабний страйк з підпалом шин та сіна в м. Хостратен.

До руху долучились і звичайні люди, які стали на захист фермерів. Вони й беруть участь у страйках та символічно підтримують фермерів. Відтак, за останній місяць все більше людей вивішують на своїх подвір’ях та авто червоні фермерські хустки, які символізують солідарність та підтримку.

На фоні протестів Міністр сільського господарства природи та якості продуктів харчування Нідерландів Хенк Стагхауер оголосив про свою відставку.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.