12 вересня 2022, 08:30, Сільгосптехніка

CLAAS представив жниварку з інтегрованим мульчером для стерні

Компанія CLAAS представила новий CORIO STUBLE CRACKER для ефективної та результативної боротьби з кукурудзяним метеликом під час збирання кукурудзи та швидшого розкладання стерні. Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Завдяки вбудованому мульчеру відпадає потреба у послідуючих операціях з заробки стерні, що економить пальне та людські ресурси.

«Боротьба з кукурудзяним метеликом вимагає чималої кількості механічних операцій в полі. Після збору врожаю кукурудзи часто необхідні подальші операції з видалення, подрібнення і перемішування залишків стерні для її ефективного знищення і відповідно запобігання перезимівлі личинок кукурудзяного метелика. Завдяки CORIO STUBLE CRACKER компанія CLAAS вперше інтегрує компактний подрібнювач стерні в жниварку для збирання кукурудзи, що економить додаткову операцію та зменшує споживання палива порівняно зі звичайним мульчуванням», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, STUBBLE CRACKER працює з однією ротаційною тарілкою на ряд, яка оснащена двома масивними шарнірно-закріпленими спеціально розробленими молотками зі зносостійким покриттям. Вони дуже ефективно подрібнюють стерню нижче першого міжвузля. Завдяки зносостійкому покриттю молотків значно збільшується напрацювання до заміни, що значно зменшує експлуатаційні затрати.

Два ротори прикріплені до рами за допомогою триточкової підвіски, що забезпечує чудове копіювання поверхні поля. Ротори працюють зі швидкістю 1200 об/хв і попарно приводяться в рух через карданний вал. Завдяки моніторингу частоти обертання роторів оператор отримує повідомлення про помилку в CEBIS, якщо існує ризик блокування.

«Практичні випробування продемонстрували 30% економію палива і 50% скорочення затрат праці порівняно з класичним підходом. Крім того, застосування CORIO STUBLE CRACKER знижує ризик зараження фузаріозом, оскільки стерня швидше та ефективніше перегниває після обробітку», — повідомили в компанії.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.