Реклама

Фермер розповів про переваги штригельної борони від BEDNAR

3 вересня 2022 124 0
STRIEGEL-PRO PN 9000
BEDNARSTRIEGEL-PRO PN 9000

Директор агрокомпанії «Україна-Баїв» Ігор Павлович поділився досвідом використання штригельної борони STRIEGEL-PRO PN 9000 від BEDNAR. Про це пише Kurkul.com, з посиланням на пресслужбу компанії BEDNAR.

Так, за його словами, агрегат обробляє вдень близько 180 га та повністю справляється за сімома комбайнами.

«У нас стало питання, або купувати нові комбайни, або купити одну штригельну борону, яка в день буде робити 150-180 га. Вона повністю справляється за 7 комбайнами. Ми проходимо нею всі поля», — зазначив Ігор Павлович.

Директор господарства зазначив, що його трактор Fendt в агрегатуванні з STRIEGEL-PRO PN 9000 витрачає пального близько 3 л/га, в той час, як, наприклад, дисковий агрегат із цією самою задаючею (лущення стерні) витрачатиме близько 9-10 л/га. Тому, як завіряє аграрій, для цієї задачі вигідніше використовувати саме штригельну борону.

«Ми придбали агрегат шириною 9 м під трактор 200 к.с. Можна було звичайно взяти 12 метрову машину. Але навіщо. Цього агрегату на загальні наші 3000 га абсолютно достатньо. Комбайни ще й не встигають для нього намолочувати», — пояснив фермер.

Загалом модельний ряд штригельних борін STREIGEL складається з 6, 7,5, 9 та 12 метрових агрегатів.

Основна задача, яку ставить господарство перед штригельною бороною, це рівномірне розподілення рослинних решток по полю після комбайна, а також гарна та швидка провокація росту падалиці. Весняні ж задачі штригельної борони полягають у швидкому вирівнюванні, закритті вологи та прогріванні верхнього шару ґрунту після зими.

«Цей ефект дуже важливий. STRIEGEL у нас працює як після зернових, так і особливо гарно виглядає ефект при роботі по ріпаку. Буквально через 3-4 дні падалиця вже посходила», — додав Ігор Павлович.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus

Реклама