17 жовтня 2022, 16:30, Україна

Variant Irrigation запустив другу виробничу лінію

Variant Group спільно з партнерами провели релокацію обладнання та працівників на Захід. Про це повідомила пресслужба компанії.

«Вже до кінця березня ми об'їздили Хмельницьку, Тернопільську, Чернівецьку, Львівську, Івано-Франківську та Закарпатську області у пошуках підходящих виробничих приміщень та майданчиків. Оскільки 40% нашої продукції випускалося на експорт — на це і було зроблено ставку. Вибір зупинили на Закарпатській області, де на території машинобудівного заводу було орендовано цех та складські приміщення. Вибір цієї локації обумовлювався близькістю до кордону трьох країн Євросоюзу: Угорщина, Румунія, Словаччина, що дозволило забезпечити зручніші шляхи логістики», — пояснив директор з виробництва Олексій Єрмоленко. 

Так, компанією було релоковано не лише обладнання, а й працівників.

«Паралельно вирішували питання з релокацією працівників, орендою житла для них та їхніх родин, оформлення броні для військовозобов'язаних та логістикою устаткування. В першу чергу вивозили сучасне, багатофункціональне та високопродуктивне обладнання понад 25 одиниць, а це — 26 фур з обладнанням та оснащенням та 52 вагони з основними та допоміжними товарно-матеріальними цінностями», — пояснив Олексій Єрмоленко.

Як він зазначив, відновили виробництво і в Харкові. Наразі там працює 82 фахівці, на Західній — 46 та на віддаленій роботі 20 осіб.

«Виробниче підприємство ТОВ «Варіант Агро Буд» (ТМ Variant Irrigation) мало виконати замовлення для тих сільгоспвиробників, які залишилися працювати, щоб не допустити продовольчу кризу і хто не змінив плани щодо придбання обладнання. Тому на підприємстві оперативно було відновлено роботу, за цей час поставлено близько 50 одиниць зрошувальних машин, налагоджено поставки на експорт. І зараз, завдяки виробничим майданчикам в 2 місцях, ми можемо гарантувати терміни і безпеку замовлень», — додав Олексій Єрмоленко.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.