4 березня 2023, 17:00, Сільгосптехніка

Аграрій поділився досвідом роботи компактора BEDNAR SWIFTER

Головний інженер «Шамраївського цукрового заводу» Олександр Сологуб розповів, що завдяки чеському компактору BEDNAR SWIFTER в агрокомпанії отримують дружні сходи культур. Про це повідомляє Traktorist.ua, з посиланням на пресслужбу компанії BEDNAR.

За словами головного інженера, свій перший 8-метровий SWIFTER агропідприємство придбало у 2017 р. Нині агрокомпанія має вже 3 агрегати.

«Компактором готуємо ґрунт переважно під цукровий буряк, а також під кукурудзу та ранню групу. В останні чотири роки в нас переважають посушливі умови, тому одне із завдань SWIFTER — закриття вологи, з яким він добре справляється. На вологому ґрунті працюємо також, якщо він не надто перезволожений. Агрегат за один прохід якісно вирівнює площу після оранки, формує оптимальну структуру ґрунту для отримання дружних сходів», — пояснив Олександр Сологуб

Він додав, що агрегатують компактор переважно з тракторами потужністю 300 к.с. Робоча швидкість залежить від стану ґрунту та глибини обробітку. І, за словами інженера, якою б глибина не була, SWIFTER тримає її на всій площі, а це також дуже впливає на рівномірність сходів.

«За час експлуатації першого компактора міняли робочі органи, підшипники на котках та втулки й пальці на «крилах». Минулого року здійснили відновлення котків, а цьогоріч — ремонт гідроциліндрів. Запчастини використовуємо оригінальні, тому не маємо зупинок у полі. Третій компактор, який придбали в компанії «Тайтен Машинері Україна», запустимо вже цієї весни», — зазначив головний інженер «Шамраївського цукрового заводу».

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.