Фермер поділився досвідом використання сівалки OMEGA, яка виконує одразу 5 операцій

25 лютого 2023 473 0
Фермер поділився досвідом використання сівалки OMEGA, яка виконує одразу 5 операцій
BEDNAR

Сівалка BEDNAR OMEGA OO6000FL виконує відразу 5 основних операцій — передпосівну підготовку ґрунту, ущільнення, сівбу та прикочування, а також внесення добрив. Про це Kurkul.com розповів фермер з Чернігівщини Сергій Чубовський, директор ТОВ «Козацьке».

Як зазначив фермер, в обробітку господарства 2,5 тис. га землі і розмаїта сівозміна, яка включає усі основні для України сільгоспкультури, також овес та гречку.

«Сівалка BEDNAR OMEGA працює у нас лише рік, але вже зараз можу сказати, що це класний високоефективний агрегат. Жодних претензій у нас немає ані до якості сівби, ані до надійності цієї моделі. Втім, ми цього і очікували, адже техніка BEDNAR справедливо належить до вищої ліги світових виробників сільгоспобладнання», — розповів фермер.

За його словами, модель BEDNAR OMEGA OO6000FL обрали, орієнтуючись на її можливість працювати відразу по оранці, аби обійтися без додаткового передпосівного обробітку ґрунту.

«Ця сівалка виконує відразу чотири основні операції — передпосівну підготовку ґрунту та ущільнення, власне сівбу та прикочування. До того ж, вона якісно проводить припосівне внесення мінеральних добрив», — додав Сергій Чубовський.

Він також зазначив, що цей комплекс функцій дає змогу досягти низки агрономічних та економічних переваг:

  • швидше виконувати польові роботи, виграючи таким чином час і зберігаючи вологу в ґрунті;
  • заощадити певний обсяг пального та раціональніше використовувати мінеральні добрива.

Водночас Сергій Чубовський пояснив, що продуктивність роботи BEDNAR OMEGA залежить від посівної культури та організації логістики в полі.

«В середньому ми робили за день 6-метровим агрегатом по 50 гектарів, що я вважаю є чудовим результатом», — підсумував фермер.

Сівалку у господарство поставила компанія АМАКО.

Читайте також: BEDNAR презентував технологічні рішення для агросектору на конференції Re:farm

Нагадаємо, OMEGA OO6000FL — це універсальна сівалка для сівби з одночасним внесенням добрив або для посіву декількох видів культур за один прохід. Робоча ширина — від 4 до 9 м.

Агрегат має двосекційний бункер, розділений у співвідношенні 60:40 або 50:50. Двокамерна конструкція бункера дозволяє висівати культуру разом з одночасним внесенням добрив в рядок або міжряддя, або ж одночасно висівати декілька культур, таких як основна і покривна.

Універсальні сівалки OMEGA мають дискові секції, розташовані X-подібно, завдяки чому відсутнй ефект бокового зносу агрегата під час роботи, тобто сівалка чітко слідує за трактором.

Сівалку можна оснастити висіваючим апаратом ALFA DRILL, який можна використовувати для внесення мікрогранульованих добрив або для посіву другої чи навіть третьої культури.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р. 

Виконано за допомогою Disqus