Морква стала найдорожчим овочем у борщовому наборі

28 червня 2015 97 0
Морква стала найдорожчим овочем у борщовому наборі
Вusiness.vesti-ukr.comМорква стала найдорожчим овочем у борщовому наборі

Одними з найдорожчих овочів борщового набору на минулому тижні стали морква і буряк, в той же час картопля і капуста значно зменшились у ціні. Про це свідчать дані моніторингу на соціально значущі товари, оприлюднені Державною службою статистики України.

За офіційною інформацією, картопля нового врожаю у середньому по Україні за звітний період подешевшала на 17,9%, що сформувало вартість на рівні 7,36 грн/кг, проти 8,96 грн/кг, станом на 10 число. Трохи меншим темпом знизилися ціни на капусту нового врожаю. Загалом, із 10 по 19 червня її середня ціна по Україні опустилася до 6,52 грн/кг, проти 6,78 грн/кг, що відповідає втраті 3,8% попередньої вартості. На відміну від ринку картоплі, ринок капусти не був таким однозначним у зниженні цін, і в підсумку, за офіційними даними, в 10 областях відбулося зниження, у решті — підвищення.

Щодо моркви нового врожаю, то попри найвідчутніше зниження цін у звітний період, серед всього переліку овочів борщового набору цей коренеплід лишається найдорожчим. Так, за офіційними даними, за кілограм у середньому по Україні доведеться сплатити 27,55 грн/кг, і це на 12,7% дешевше, ніж станом на 10 червня, коли ціна трималася 31,56 грн/кг. На ринку буряку у звітний період відбулося певне здорожчання. Так, середньоукраїнська ціна виросла на 4,9%, що у грошовому вираженні склало 21,04 грн/кг.

І ще одним овочем борщового набору який подорожчав, стала цибуля ріпчаста. У середньому вона за звітний період додала 4,8% і нині коштує 10,17 грн/кг, проти 9,70 грн/кг.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою