Порт Миколаєва поки не включили до зернового коридору — Кім

23 травня 2023 197 0
Порт Миколаєва поки не включили до зернового коридору — Кім
Kurkul.com

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що наразі офіційно не може підтвердити включення порту Миколаєва до «зернового коридору». 

Під час брифінгу Віталій Кім заявив, що наразі робота з цього питання триває, пише УНІАН.

«Безумовно, прогрес у цьому напрямі є… Однак, попри заяви, які я чую щодо виведення кораблів з миколаївської акваторії, наразі у мене немає офіційних даних, що Миколаїв може доєднатися до зернового коридору… Зараз офіційно я це підтвердити не можу», — сказав він.

Голова ОВА також додав, що українська влада готова випускати усі заблоковані у порту судна, окрім російських та білоруських, на які накладено арешт.

«Через загрозу росіян з Кінбурнської коси і обстрілами останнього разу, коли ми намагалися дві баржі «Нібулона», то це питання було на зупинці. У нас усе готово, наша позиція — ми готові віддавати іноземні та українські судна, щоб вони вийшли у більш безпечний регіон, однак наразі все залежить від політичних рішень», — пояснив Віталій Кім.

Нагадаємо, 17 травня Україна, Туреччина, ООН та росія домовилися про продовження «зернової угоди». Експорт українського зерна Чорним морем відбуватиметься ще як мінімум два місяці.

Також днями стало відомо, що Україна може розглянути питання транзиту російського аміаку через свою територію для експорту, якщо буде розширено «зернову ініціативу» — додадуть більше українських портів і розширять спектр товарів. 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus