Реклама

Аналітики прогнозують зростання виробництва пшениці в Україні

12 червня 2023 107 0
Аналітики прогнозують зростання виробництва пшениці в Україні
Kurkul.com

Світовий врожай пшениці у 2023/24 МР прогнозується на рівні 800,19 млн т (+10,4 млн т до минулого показника). Про це свідчать дані звіту експертів USDA за червень, пише Kurkul.com.

«Зростання відбудеться головним чином за рахунок збільшення виробництва для росії, Індії, ЄС та України», — зазначається у звіті.

Експерти USDA прогнозують врожай пшениці в Україні в новому 2023/24 МР на рівні 17,5 млн т, що на 1 млн т більше за попередній прогноз. 

«Врожай в Україні зросте за сприятливих погодних умов на Півдні України, але виробництво залишається нижчим за минулий рік на зменшених площах збирання», — зазначили в USDA.

Водночас у новому звіті аналітиками були враховані і площі затоплених ділянок через підрив Каховської ГЕС, тож наступного місяця, можуть бути зміни в оцінці.

Нагадаємо, у Мінагрополітики розповіли, що декілька мільйонів тонн українського врожаю може бути втрачено через затоплення внаслідок знищення Каховської ГЕС.

Також експерти USDA прогнозують, що експорт пшениці з України збільшиться на 0,5 млн т (10 млн т в минулому звіті). Кінцеві запаси зменшаться з 1,7 млн т до 1,69 млн т.

До слова, станом на 7 червня з початку 2022/23 МР Україна експортувала 15,7 млн т пшениці.

Читати за темою: Названо перспективні напрямки експорту української пшениці у новому сезоні

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама