21 червня 2023, 16:31, Сільгосптехніка

Pöttinger оновив лінійку потужних навісних оборотних плугів

Pöttinger оновлює лінійку потужних навісних оборотних плугів від 4 до 6 корпусів. Тепер вони мають назву SERVO 4000. 

Про це розповів Володимир Мірненко, бренд-менеджер компанії «Пьотінгер Україна», в матеріалі «Нові плуги від Pöttinger. Розбираємо їх потужність, агрегування з тракторами та захист від перевантажень» на Latifundist.com.

Для експлуатації нових плугів від Pöttinger знадобиться 35 к.с. на корпус. Мінімальні вимоги до потужності 140, 175 та 210 к.с на 4, 5 та 6-корпусні моделі відповідно. Разом з тим, всю конструкцію плуга зроблено з запасом міцності та всі моделі мають клас потужності до 360 к.с. Тобто, можуть агрегатуватися з такими тракторами без ризику пошкодження.

Серія плугів nova має гідравлічну систему захисту від перевантажень та рекомендована для ґрунтів з великою кількістю каміння. В стандартній комплектації плуги оснащено розривними болтами. Сила спрацювання 6 500 кг на долото. Розривні болти мають переваги перед зрізними: при спрацюванні болт спочатку розтягується, зменшується в діаметрі і потім розривається.

На плуг можна встановити п’ять видів передплужників в залежності від культур, виду ґрунтів та глибини оранки.

«Наприклад, передплужник V4 RW виготовлений з спеціального пластику, що є максимально ковзким. Це незамінний вибір для болотистих та глеїстих ґрунтів. Найпопулярнішими є V2 та V6 призначені для глибокої оранки з великою кількістю пожнивних решток. Глибина роботи передплужників регулюється без інструментів, за допомогою штифта та системи отворів. Від перевантаження передплужники захищені зрізними болтами», — пояснив Володимир Мірненко.

Читайте також: На українських полях запрацює перша модель стрічкового валкувача 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.