27 червня 2023, 17:30, Україна

Банки вимагають кредити — проблеми фермерів деокупованої Херсонщини

Попри проблеми з розмінуванням, у господарств з деокупованої Херсонщини є труднощі з відшкодуванням збитків та банками. Повідомляє I-UA.tv

«Ситуація дуже погана. Людей розбомбило, грошей немає, усі поля заміновані, трава виросла, а держава ніяк у цьому не бере участь. Також є банківська система, яка подає в суд на відшкодування кредитів, тому що для них війна — не війна. Тобто люди взяли кредити, не можуть їх виплачувати, тому що прийшла росія й усе забрала. При тому, що знищена вся техніка, у когось — повністю, у когось — частково. Також постійні прильоти, у деяких селах досі немає світла, а зараз буде ще проблема з водою», — розповів фермер Василь.

Він вважає, що скоріше за все для страхових компаній, як і для банків підтоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС теж не буде страховим випадком.

«Для банку війна — це не страховий випадок. Якщо страхова буде виплачувати всім, кого затопило, це буде погано для неї ж. Та ж ситуація з банківською системою. У всьому винна росія. В Україні мають прийняти закон, де повинні прописати, що є постраждалі, яким треба виплатити кошти. Але виплатити всім не зможуть, бо в бюджеті дірка. Країна стане банкрутом», — зазначив аграрій.

Читайте також: Каховська трагедія — 10 кроків відновлення господарства

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2023 р.