23 липня 2023, 09:00, Молоко

Карпатська сироварня збільшила обʼєми виробництва у 10 раз

Сироварня «Розенталь» у 2019 р. переробляла 100 л молока за день, а сьогодні — 1000 л та виготовляють близько 150 кг сиру. Про це розповів власник екоферми Олександр Шаталов Економічній правді.

«Починали з 50 кіз і трьох корів. Зараз на фермі 150 кіз, 200 овець та 20 корів. Ще близько 150 овець утримують на полонині у вівчарів. Кількість кіз та овець на фермі відчутно збільшилася під час великої війни. В село привезли тварин, яких евакуювали з ферм у Миколаївській та Київській обл.», — зазначив він.

З трьох видів молока на фермі виготовляють 15 видів сирів. Є лінійка дешевших з коров’ячого молока з домішками козячого та лінійка дорожчих з козячого та овечого. Тверді сири витримують до року. Для зберігання продукції мають три спеціальні камери з відповідними температурним режимом та вологістю. Частину сирів готують з додаванням чебрецю, який збирають на місцевих полонинах. 

Нагадаємо, нещодавно ми писали, як фермер з Прикарпаття Ігор Небилович вирішив займатись сирами і до того ж обрав нішу серед ніш — виготовлення продукції з козячого молока. 

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2023 р.