1 серпня 2023, 18:00, Садівництво

Укрсадпром ініціює включення протиградових сіток в державну програму підтримки садівництва

Асоціація «Укрсадпром», ФГ «Гадз», ТОВ «Долина Агро», ФГ «Надія сад», ТОВ «Уманська фруктова компанія» та інші звертають увагу уряду на необхідність включення облаштування садів протиградовими сітками в державну програму підтримки садівництва.

Про це повідомляють в асоціації «Укрсадпром».  

Як зазначається, цього року градобій завдав серйозної шкоди аграрній сфері України. На жаль,
стихія пошкодила як посіви зернових та овочевих культур, лісосмуги, так і
багаторічні насадження.

Постраждало багато садівничих господарств у багатьох областях України: на Закарпатті, Львівщині, Івано-Франківщині, Тернопільщині, Хмельниччині, Вінниччині та інших.

Тож, садівника потрібна державна підтримка для стабільного вирощування якісного врожаю плодів та ягід, захисту насаджень від стихії, в першу чергу, від градобою. 

Так, Асоціація «Укрсадпром» ініціює включення облаштування насаджень антиградовими сітками до грантових програм, які підтримуються Міністерством аграрної політики та продовольства України.

До слова, цього року 88 фермерських господарств отримали державну допомогу на суму понад 327,2 млн гривень. З них 260,9 млн грн було направлено 75 підприємствам на розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства. Ще 13 виплачено понад 66 млн гривень — на теплиці.

З початку дії грантової програми виплачено 376,2 млн гривень 97 суб’єктам господарювання. Зокрема, 295,9 млн гривень отримали 82 господарства на  розвиток  садівництва, ягідництва та виноградарства та понад 80 млн гривень — 15 підприємців на теплиці.

Читайте також: Загроза урожаю: через дощі в садах поширюються гнилі

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.