На Чернігівщині виявлено спалах АЧС

26 червня 2015 64 0
На Чернігівщині виявлено спалах АЧС
News.tut.byНа Чернігівщині виявлено спалах АЧС

В Чернігівській області в підсобному господарстві «Любецький психоневрологічний інтернат» зареєстровано загибель свиней, повідомляє Держана ветеринарна та фітосанітарна служба України.

При дослідженні проб біоматеріалу, відібраних від загиблих свиней, в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи встановлено діагноз на африканську чуму свиней (далі — АЧС).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ріпкинській райдержадміністрації, рішенням якого затверджено план з ліквідації АЧС, визначено загрозливу зону та зону нагляду.

Крім того проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чернігівській облдержадміністрації участь у якому взяв заступник Голови Держветфітослужби України Олександр Вержиховський, на якому скоординовано дії усіх причетних до ліквідації спалаху хвороби органів.

Ситуація знаходиться під постійним контролем Головного управління ветеринарної медицини в Чернігівській області та Держветфітослужби України.

Виконано за допомогою Disqus