11 вересня 2023, 13:30, Овочі

Аграрії почали частіше обирати овочівництво замість вирощування зернових

З початку повномасштабної війни аграрії почали частіше обирати овочівництво замість вирощування зернових культур. Про це розповів фермер з Дніпровщини Віталій Гуртовий, передає Суспільне.

Фермер вже 32 роки займається овочівництвом і має екоферму. Вирощує аграрій солодкий перець, помідори, баклажани та різновиди капусти. Продукція повністю екологічна, оскільки для догляду майже ніколи не використовують хімікати.

«Використовуємо інтенсивні технології, це використання плівки та краплинного зрошення, система захисту у нас практично без пестицидів», пояснив Віталій Гуртовий.

За його словами, коли розпочалась повномасштабна війна, аграрії почали частіше обирати овочівництво замість вирощування зернових культур.

«Наступного року ринок буде розбалансований взагалі, тому що зернові дівати нікуди, а овочами ринок перенасичений. Ціни обвалились навіть на борщовий набір, з поля картоплю продають по чотири гривні за кілограм, цибулю 5,50/кг », — додав фермер.

Як зазначили у Дніпровській обласній військовій адміністрації, аграрії області цьогоріч засадили овочами понад 110 тисяч гектарів землі. Це на 10% більше, ніж торік.

Читати за темою: Хто посадив капусту цього року, той програв — фермерка

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.