16 вересня 2023, 09:00, Садівництво

Агрофірма з Рівненщини планує майже втричі збільшити насадження суниці садової

Компанія «Дедденс Агро» з Рівненщини вирощує 7 га суниці садової. У планах збільшити насадження ще на 12-13 га. Про це розповів агроном господарства Дмитро Брицов, пише «Ягідник».

Як зазначається агрофірма загалом на 30 га вирощує малину та суницю садову, весь урожай яких заморожують та експортують у Німеччину. 

«Ми все ж таки плануємо збільшити насадження суниці садової, тому цього року ми ефективно попрацювали та побачили, що ця культура дає гарний результат. Тому хочемо збільшити насадження на гектарів 12-13 — загалом до 20 гектарів. Закладатимемо нові плантації в селах Дуліби та Хорів Рівненської області», — зазначив Дмитро Брицов.

За його словами, висаджуватимуть ті сорти, які вже ростуть на підприємстві. І основну частину насаджень займатиме сорт Хоней.

«Він найбільш стійкий до захворювань, хоч і має посередні смакові властивості. Але у питаннях транспортабельності та врожайності він себе гарно зарекомендував і показав непогані результати. Адже є багато сортів суниці, які або не транспортабельні, неврожайні чи нестійкі до хвороб, а Хоней — це той варіант, який нас найбільше влаштовує», — додав агроном.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.