5 жовтня 2023, 14:00, Україна

На Рівненщині майже удвічі зросло поголів’я овець і кіз

На Рівненщині нині спостерігається позитивна тенденція у тваринницькій галузі. Так, майже вдвічі у порівнянні з минулим роком у с/г господарствах нарощено поголів’я овець і кіз, на 20% — свиней, на 16,8 — птиці. Поголів’я корів зросло на понад 5%.

Про це повідомила пресслужба Рівненської ОВА.

Також у відомстві зазначили, що на сьогодні у Рівненській області діє 66 тваринницьких підприємств та 10 сімейних фермерських господарств. Також завершується будівництво двох потужних комплексів — з вирощування свиней та корів.

Щодо овець, то голова РОВА Віталій Коваль розповів, що фермерське господарство «Рясниківське» за три роки збільшило поголів'я овець більш ніж удвічі.

Як зазначається, у 2021 році, скориставшись державною підтримкою розвитку тваринництва, власники відкрили підприємство з нуля і закупили 500 овець. Сьогодні їх вже понад 1200.

«Нині тут працює 13 людей. Залучають і суміжний бізнес до співпраці. Наприклад, компанії, які стрижуть овець. Приємно, що попри війну підприємці області продовжують розвиватися і створювати нові напрями бізнесу», — додав Віталій Коваль.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.