7 листопада 2023, 08:30, М’ясо

Волинянка виграла 300 тисяч грн на розвиток перепелиної ферми

Ірина Бандура з Волині нещодавно вона виграла грант на суму орієнтовно 300 тисяч гривень на розвиток агробізнесу. Займається фермерка розведенням перепілок. Про це пише Суспільне.

Як зазначається, розпочиналось створення перепелиної форми з кількох сотень птахів. У 2018 р. Ірина Бандура виграла перший грант — 100 тис. грн — на закупівлю кліток.

Наразі на фермі 6 кліток місткістю 800 птахів. За словами фермерки, вони нарощують виробництво, перепелятник поки що наповнений на 50%.

З усіх порід, які пробували розводити, вирішили залишити дві: англійську білу і техасець. Перепілок не купують, а вирощують із власного інкубаційного яйця. Самі роблять і корм для них. Згодом, після перемоги у другому гранті, у сусідньому приміщенні почали виготовляти кормову суміш.

Нещодавно Ірина Бандура перемогла в ще одній освітньо-грантовій програмі та отримала від міжнародних донорів 300 тисяч гривень грантових грошей на підтримку жінок-фермерок в Україні.

Однією з умов отримання грошей від донорів було те, що запропонована учасницями ідея мала мати соціальну складову. У випадку Ірини Бандури — це підтримка військовослужбовців: частину перепелиної продукції фермерка безоплатно передає Волинському госпіталю ветеранів війни.

Після отримання третього гранту, фермерка зобов'язалася забезпечувати госпіталь не лише яйцями, а й м'ясом перепілки. На отримані 300 тисяч гривень, за умовами проєкту, вона закупить та встановить обладнання для зберігання м’яса. Термін виконання гранту до квітня наступного року.

Читати за темою: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.