Реклама

Бізнес із вирощування перепілок окупиться менш ніж за рік

5 жовтня 2023 253 0
Бізнес із вирощування перепілок окупиться менш ніж за рік
Depositphotos

Вирощування перепілок є досить прибутковою справою. Окупити перепелину ферму на 1000 голів можна менш ніж за рік. Про це йдеться у матеріалі «Математика агробізнесу: вирощування і заробіток на перепілках — частина 2» на Kurkul.com.

Як зазначається, для організації перепелиної ферми на 1000 голів досить приміщення площею 30 м². Вартість будівництва пташника залежить від обраних матеріалів і конструкції.

Будівництво з нуля каркасного пташника коштуватиме приблизно 10 тис. грн за 1 м2. Вартість клітки з поїлкою та годівницею — близько 10 тис. грн (йдеться про 5-ярусну батарейну клітку, яка вміщає 200 перепелів).

Для створення поголів'я необхідно закупити перепелів обраної породи. Найпопулярніша серед птахівників України порода — Фараон. У розрахунку придбано 400 перепелів породи Фараон, решту буде виведено в інкубаторі.

Для розрахунку були обрані середні значення, які можуть варіюватись в кожному господарстві залежно від обраного регіону діяльності, місцевості, породи та ціни збуту продукції.

Щодо прибутків, то в середньому 1 перепілка за рік життя приносить 250 яєць. По закінченню яйцекладки після відгодівлі також можна отримати тушку, вага якої залежить від породи. Вартість 1 перепелиного яйця на ринку в середньому 3,7 грн, а мʼяса — 160 грн/кг.

«Відтак 1 перепілка принесе близько 1000 грн прибутку. Ферма на 1000 перепілок за рік принесе тільки яєць на 925 тис. грн. Тому бізнес окупиться менше, ніж за рік. Але за умови, що буде знайдено постійне джерело реалізації перепелиних яєць», — йдеться у матеріалі. 

Читати за темою: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама