16 листопада 2023, 16:00, Україна

Понад 1 000 фермерів приєдналось до вуглецевої програми AgreenaCarbon

Понад 1 000 фермерів у 17 країнах Європи приєдналися до вуглецевої програми AgreenaCarbon, перейшовши від традиційного сільського господарства до регенеративного землеробства. Про це повідомила пресслужба компанії Agreena.

Як зазначається, інноваційна платформа з вимірювання та сертифікації ґрунтового вуглецю охоплює два мільйони гектарів сільськогосподарської землі. Програма AgreenaCarbon підтримує фінансово перехід фермерів на регенеративне сільське господарство, що допомагає їм брати активну участь у боротьбі зі зміною клімату,  поглинаючи вуглець з атмосфери та зберігаючи його в ґрунті.

«За даними Міжурядової групи експертів зі зміни клімату (МГЕЗК), регенеративне сільське господарство є одним з найкращих рішень для зменшення кліматичних змін, але воно може передбачати високі стартові витрати для фермерів. Agreena використовує передові наукові та технологічні досягнення, щоб перетворити зусилля, спрямовані на збереження клімату, у високоякісні інвестиції для зменшення викидів вуглецю, що забезпечує істотний додатковий дохід для фермерів», — розповіла Джулі Кох Фалер, співзасновниця та операційна директорка Agreena.

Для забезпечення надійності даних, їх аналіз та перевірка полів проводяться незалежною третьою стороною — Органом з валідації та верифікації — перед тим, як випускати сертифікати для продажу на ринку. Це підтверджує, що скорочення викидів і поглинання вуглецю відбулися, підвищуючи якість вуглецевих сертифікатів та їхню роль як надійного рішення на шляху до вуглецево-нейтрального виробництва.

Читати за темою: Завдяки методам регенеративного землеробства фермери можуть отримати додатковий дохід 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.