26 листопада 2023, 12:00, Україна

Українські фермери отримають універсальне добриво з харчових відходів

Стартап про переробку залишків та відходів агропродукції для отримання добрива презентували на New Food Summit, що проходив у Києві 21-22 листопада 2023 року. Про це пише Kurkul.com.

«За допомогою дощового хробака ми зробили пасту, що переробляє органічні відходи на добриво, яке відновлює більшість ґрунтів. Харчові та органічні відходи перероблені неналежним чином шкодять нашому здоров'ю. Компостування — один з найефективніших методів переробки. Кожен рік в Україні утворюється понад 10 млн т таких відходів. Саме ці відходи ми пропонуємо переробити за допомогою нашої унікальної пасти», — розповіла під час презентації Оксана Прохорова, CEO Worm NET.

Спікерка зазначила, що вирощування хробаків передбачене на вертикальних фермах за унікальною технологією та алгоритмом. Годування — виключно харчовими відходами та відходами агропродукції.

«Наші клієнти — це фермери органічного землеробства. Головна наша конкурентна перевага — це переробка саме на місці утворення відходів. Сьогодні в нас є одна компостна станція, де ми переробляємо залишки. У наступному році ми плануємо втричі збільшити наші потужності та масштабувати нашу мережу», — додала спікерка.

Для досягнення точки розробникам нам потрібно $150 тис. Судячи з коментарів представників великого бізнесу в Україні, вони готові інвестувати у цей проєкт. 

Оксана Прохорова зазначила, що команда CEO Worm NET — це команда професіоналів, яка має патенти в галузі переробки органічних відходів. Загалом працюють з переробкою органічних відходів понад 20 років.

Читайте також:

Ірина Кошкіна, Kurkul.com, 2023 р.