Реклама

Українським аграріям не вдалося заробити за рахунок дешевого сегмента добрив

22 листопада 2023 670 0
Анатолій Чернявський, фінансовий директор, співзасновник НВК «КВАДРАТ»
Анатолій Чернявський, фінансовий директор, співзасновник НВК «КВАДРАТ»

Аграрії, які у 2022 р. через початок повномасштабної війни змушені були економити на добривах та переходити у дешевший сегмент, зрозуміли, що нічого на цьому не зекономили.

Про це розповів співвласник і керівник НВК «Квадрат» Анатолій Чернявський в інтерв'ю «Анатолій Чернявський: Війна зриває маски з людей. А ще вона не така, як показують у фільмах» на Latifundist.com.

За його словами, у 2022 р. виробники від добрив повністю не відмовились, але війна в Україні та складне економічне становище змусило українських агровиробників перейти у в сегмент дешевших продуктів.

«Аграрії почали переходити в сегмент дешевших добрив. Проте кожен другий з них каже: «Це вимушені заходи. Як тільки ситуація трохи стабілізується, ми повернемось». Хоча є і такі, хто принципово не економить на добривах, а діє за принципом: «Сусіди вносять менше добрив і врожай зберуть менший. А я збережу програму живлення і зароблю більше», — розповів Анатолій Чернявський.

За його словами, ніхто не очікував, що війна затягнеться так надовго. Тому є чимало аграріїв, які вирішили економити на внесенні добрив, обмежуючись стартовими. Інші ж обрали інакшу тактику.

«Наприклад, скорочення площі посівів з одночасним збереженням повноцінного живлення рослин. На мою думку, це більш перспективний підхід», — порадив Анатолій Чернявський.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама