21 грудня 2023, 15:30, Україна

Потенціал зростання тваринництва після відкриття зовнішніх ринків 80-120% — KSG Agro

Українське тваринництво, зокрема свинарство, має потенціал до зростання на 80-120% протягом 1,5-2 років після відкриття зовнішніх ринків та початку експорту. Таку думку висловив голова ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов, пише Kurkul.com.

На його думку, у результаті ринок реалізації свинини живою вагою замість 5 млн голів може зрости за 2 роки до 8-9 млн.

Як зазначив експерт, на сьогодні цілий ряд країн Східної Європи не виробляють свинину в достатній кількості, щоб задовольнити потреби та є нетто-імпортерами.

«Україна має як експортний потенціал, так і технології, спеціалістів, чого не мають, скажімо, в Болгарії та Румунії. І ми могли в кооперації будувати потужності з виробництва свинини, створювати спільні підприємства, це велика перспектива для українських свинарів», — розповів Сергій Касьянов.

Він додав, що KSG Agro вже у 2024 р. планує поставити лише за довгостроковими угодами на ринок України близько 240 тис. поросят, що становитиме близько 8% усього ринку України.

За словами Сергія Касьянова, KSG Agro поставив собі амбітну мету — відновити поголів'я у прифронтових областях, втрачене агрогосподарствами внаслідок війни та окупації.

«Ми активно співпрацюємо з військовими адміністраціями прифронтових Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської областей, щоб відроджувати та розвивати тут тваринницьку галузь. Так, за принципом «мережецентричності», ми у військовий період диверсифікуємо ризики, адже у нас не один тваринницький майданчик, а декілька, причому в різних місцях. Як результат, ми намагаємося максимально задовольнити традиційно високий в українців попит на свинину, налагодивши безперебійне постачання м'ясної продукції до торговельних мереж та армійських підрозділів», — резюмував голова ради директорів KSG Agro.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.