У найближчі декілька років дефіцит кадрів в агросекторі посилюватиметься — опитування

2 грудня 2023 202 0
У найближчі декілька років дефіцит кадрів в агросекторі посилюватиметься — опитування

Чверть свиногосподарств відчувають дефіцит виробничого персоналу, а майже половина — суміжних професій. Про це свідчать дані опитування проведеного Асоціацією «Свинарі України».

Як зазначається, анкетування було проведене серед учасників об’єднання, щоб з’ясувати, яка ситуація із забезпеченням кадрами у вітчизняних підприємств і на які спеціальності наразі найбільший попит.

«За підсумками анкетування чверть опитуваних, 26%, мають недостатню кількість основного виробничого персоналу свиноферми (технологи, ветеринари, оператори, керівники виробничих майданчиків), стільки ж відчувають дефіцит допоміжних працівників — слюсарів, електриків тощо. 48% респондентів відзначають брак персоналу не стільки у тваринництві, скільки у суміжних аграрних напрямках діяльності: водії, трактористи, механіки, агрономи тощо», — свідчать результати опитування.

Також більшість з опитаних, 45%, прогнозують, що у найближчі кілька років дефіцит вище названих спеціальностей посилиться.

Читати за темою: Стало відомо, які агропрофесії будуть найзатребуванішими у найближчі 10 років

«Серед основних причин кадрового голоду сьогодні власники свинарського бізнесу називають мобілізацію. Водночас понад чверть опитаних, вважає, що вагомим чинником також залишається брак на ринку праці кандидатів з задовільним рівнем кваліфікації», — пояснила Ірина Корольова, менеджер із комунікацій Асоціації «Свинарі України».

Читайте також актуальні матеріали на сайті:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus