4 січня 2024, 09:21, М’ясо

В Україні зафіксовано пташиний грип

На Рівненщині у перелітних птахів виявили пташиний грип. Позаяк хвороба може поширитись на свійську птицю, то в районі Рівного та Корнинської громади оголосили карантинні обмеження.

Про це повідомили у Facebook Корнинської тергромади.

«У районі водонасосної станції, яка належить до управління водного господарства, на водоймі осушувальної системи, жінка виявила декілька мертвих лебедів. Я повідомив Держпродспоживслужбу і власника цієї водойми, виїхали на місце. Держпродспоживслужба три тіла лебедів відібрала на дослідження, відібрали воду на аналіз. Вони вилучили ці тіла і відповідно до процедури їх знищили», — розповів голова Корнинської тергромади Роман Горбатюк-Василейко.

Він додав, що скарг від жителів Корнина про загибель чи хворобливість свійської птиці не було, а ветеринарні працівники 2 січня зробили обхід прилеглих вулиць.

Тож у радіусі 3 км від території громади заборонили вивозити птицю, інкубаційні яйця, продукти птахівництва, корм, обладнання та послід. Вивозити птицю з домашнього господарства можна лише після дозволу інспектора ветеринарної медицини. Також заборонено проведення ярмарків, виставок, базарів чи інших місць скупчення птиці, а також випускати дику птицю, яка розводиться в неволі, для поповнення поголівʼя дичини.

Читайте також: У найближчі декілька років дефіцит кадрів в агросекторі посилюватиметься — опитування

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2024 р.