5 січня 2024, 10:00, Зерно

Польща під тиском ЄС може зняти ембарго на українську продукцію

Європейська комісія вимагає від Польщі зняти ембарго на імпорт сільгосппродукції з України. Про це пише cenyrolnicze.pl з посиланням на міністра сільського господарства і розвитку села Республіки Польща Чеслава Секерського.

У матеріалі йдеться про те, що польський уряд отримав листа від Європейської комісії з вимогою зняти безстрокове ембарго на безмитний імпорт деяких сільськогосподарських товарів з України.

«Зростає небезпека повернення до зернової кризи річної давнини. Єврокомісія вимагає від Польщі зняти ембарго на сільськогосподарську продукцію з України, а фермери занепокоєні, чи справді українське зерно дійсно буде йти тільки транзитом», — йдеться у тексті.

За словами Чеслава Сєкєрського, постанова про одностороннє закриття кордону є чинною. Тим часом Брюссель наполягає на відновленні імпорту.

Президент Люблінської сільськогосподарської палати Густав Єндрейк повідомив, що з 1 січня відновився імпорт чотирьох видів зерна з України.

«Ми не знаємо, що буде відбуватися на кордоні, оскільки є суперечлива інформація про проходження зерна в Польщу в режимі безмитного імпорту», — пояснив Густав Єндрейк.

Читайте також: Польські фермери відновлять блокаду Шегині-Медика

Ірина Кошкіна, Kurkul.com, 2024 р.