16 січня 2024, 15:00, Світ

Польські перевізники тимчасово зупинили протести на кордоні

Польські перевізники досягли згоди з урядом щодо деяких вимог і призупинять свій протест на кордоні. Про це заявив Томаш Борковський з Комітету захисту перевізників і роботодавців транспорту. Повідомляє Reuters.

За домовленістю, протест призупинять у середу, 17 січня, з 13:00 за київським часом. 

«Це не кінець, але протест буде призупинено… Ми домовилися про певні умови, ми дамо уряду час попрацювати, оскільки це новий уряд», — сказав Томаш Борковський.

Міністерство інфраструктури Польщі організувало пресконференцію у вівторок о 13:00 за київським часом, під час якої має бути підписана угода з перевізниками.

Передбачається призупинення протесту до 1 березня.

Польські фермери вирішили призупинити акцію протесту на прикордонному переході з Україною в Медиці після того, як уряд погодився на їхні вимоги на початку цього місяця.

Проте перевізники продовжували блокувати три інші КПП на українсько-польському кордоні.

Нагадаємо, понад два місяці тривала блокада польськими перевізниками ПП «Корчова — Краківець», «Гребенне — Рава-Руська» і «Дорогуськ — Ягодин». Три найбільші пункти пропуску було заблоковано 6 листопада 2023 р.

Польські водії вимагали відновити систему, згідно з якою українські компанії потребують дозволу на роботу в ЄС, а також для європейських далекобійників, які в’їжджають в Україну.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.